Radial

1942 views
Categorie: Live better
Teamleden: Michelle
Mark
Marten
Opleiding: CMD / NHL Hogeschool

Omschrijving:

Het grootste compliment in 2014 is als iemand meer aandacht voor jou heeft dan voor zijn mobiele telefoon. Door alle bijkomende technieken kijken we vaak meer naar een beeldschermpje dan naar elkaar. We noemen het social media, maar is het wel echt sociaal?

Radial is een nieuw sociaal platform die je bewust maakt van de nabijheid van je vrienden. Je krijgt een melding op je smartwatch wanneer één van je vrienden zich binnen de ingestelde radius bevindt. Vrienden waarvan je misschien niet eens wist dat ze in de buurt waren. Nu kun je een echt gesprek met ze aangaan in plaats van praten via je toetsenbord.

Hoe werkt het?
De gebruikers krijgen een melding op het moment dat één van hun vrienden in de buurt is. Wanneer je toe bent aan gezelschap kun je hem of haar daarvoor uitnodigen. Andersom werkt het precies hetzelfde. Je mobiele telefoon heb je pas nodig wanneer de uitnodiging is geaccepteerd en je elkaars precieze locatie wil achterhalen om af te spreken. Binnen de app zal deze wegens privacy niet gegeven worden. Contacten kunnen worden toegevoegd via je mobiele contactenlijst, Twitter en Facebook. Bovendien is er de mogelijkheid de laatste ‘tweet' en ‘post’ van je nabije vrienden te bekijken zodat je meteen gespreksstof hebt. Ook de afstand waarin je gevonden wilt worden kun je zelf instellen. Wanneer je even geen tijd hebt voor vrienden zet je de vindbaarheid met één druk op de knop uit.

Met deze app wordt social media weer echt sociaal. Dus mis geen moment meer en deel je ervaringen in het echt; vrienden zijn namelijk altijd in de buurt.