Water Boy

172 views
Categorie: Get Healthy
Teamleden: Ruben
Opleiding: Hogeschool Rotterdam

Omschrijving:

Mensen vinden het tegenwoordig steeds belangrijker om vitaal te leven. Onderdeel van een vitaal leven is het dagelijkse water consumptie. In het kader hiervan gaat de ‘Water Boy’ Gear Fit app inspelen. Iedereen weet dat water drinken goed voor je is maar niet iedereen doet het zoals het hoort.

Door de jaren heen lopen mensen allerlei gezondheidsproblemen op, waarvan sommige simpelweg te voorkomen zijn door optimale water consumptie. Vanaf het moment dat je dorst krijgt, is er al sprake van uitdroging in principe. Men is gewend om actie te ondernemen op het moment dat zij duidelijke aanwijzingen krijgen.

Een mens hoort ongeveer tussen de 1 à 3 liter water te drinken per dag. Het is soms moeilijk om hier aan toe te komen als je hier niet van bewust bent. Daar gaat de ‘Water Boy’ Gear Fit app bij helpen, de ‘Water Boy’ Gear Fit dient als een extentie van jou bewustzijn. Hij gaat jou gedurende dag erop attenderen om gehydrateerd te blijven.

De stappenteller en de motionsensor houden jou activiteiten bij en geven op basis hiervan en jou gewicht, dagelijks een persoonlijke doel. Op deze manier blijven jou organen optimaal functioneren en kan je meer uit de dag halen.

De app is personaliseerbaar. Je kunt jou gewicht instellen en op basis van algoritmes krijg je indicatie van hoeveel water er per keer geconsumeert moet worden. Om de zoveel uur krijg je notificaties op je Gear Fit. Je kunt ook monitoren hoeveel water je al hebt gedronken die dag.

Mocht de tijd zijn verstreken dat je water moest drinken, dan geeft de app aan wat de mogelijke gevolgen hiervan kunnen zijn op korte termijn. Drink je wel genoeg water, dan geeft de ‘Water Boy’ complimenten en de voordelen hiervan.

De 'Water Boy' is er vooral om een gezonde levensstijl te stimuleren.