Bootcamp

167 views
Categorie: Get Healthy
Teamleden: Matthijs
Opleiding: inholland rotterdam

Omschrijving:

Met deze applicatie is het makkelijk en leuk om fit te blijven. Deze applicatie maakt van fitnessen en hardlopen in de buitenlucht een spelletje. Ik zal kort uitleggen hoe deze applicatie werkt.

Je rent je gebruikelijke hardlooprondje. Door deze applicatie zijn er nu echter allemaal ‘challenges’ waar je langs rent. Zo ren je langs een trap van 20 treden, normaal zou je er langs lopen maar nu meldt de applicatie dat er een ‘challenge’ is bij deze trap. Er zijn een aantal niveaus bij elke challenge. Bij deze trap challenge zou het makkelijkste niveau van de challenge kunnen zijn om de trap 5 keer op en neer te rennen. De niveaus worden aangeduid door middel van een ster klassering, een ster is het makkelijkst en vijf sterren is het zwaarst.

Aan het eind van je bootcamp rondje kun je zien welke challenges jij hebt gedaan en op welk niveau je ze hebt volbracht. Ook is te zien hoe ver je hebt gerend, hoeveel calorieën je hebt verbrand, hoelang je erover hebt gedaan en een timelaps van je hartritme. Deze statistieken kun je weer delen met je vrienden, zo motieveer je elkaar om er de volgende keer er nog meer uit te halen.

Er zullen een aantal challenges in staan die gemaakt zijn door het ‘Bootcamp’ team dat bestaat uit personal trainers en fitness instructeurs. Deze mensen hebben er verstand van en zullen goede challenges maken. Het is echter ook mogelijk om zelf een challenge aan de catalogus toe te voegen. Ook zullen er voor geprogrammeerde rondjes beschikbaar zijn.