Podium

222 views
Categorie: Live better
Teamleden: Jan
Mathijs
Suzanne
Opleiding: Hogeschool Rotterdam

Omschrijving:

Met de Podium app kunnen jongeren zich laten motiveren en uitdagen om hun creativiteit de vrije loop te geven. Bij podium wordt er elke week een themafoto gepubliceerd. Hierop gaan de deelnemers (iedereen met de app) verder. De bedoeling is dat er een foto wordt gemaakt aan de hand van de gepubliceerde foto. Dit mag op allerlei manieren, de thematiek/symboliek mag terug komen, de compositie of bijvoorbeeld de kleurencombinatie. Hierin worden de deelnemers vrij gelaten. Het is een contest. De gebruiker heeft precies een week om een foto te maken. De volgende week komt er een nieuw thema en wordt er op de gemaakte foto's van het eerste thema gestemd. Dit gebeurd door dezelfde deelnemers d.m.v. likes. Er mag natuurlijk niet op zichzelf gestemd worden.
De foto wordt gemaakt met (behulp van) de Smartwatch. Wanneer de gebruiker door de stad loopt wordt hij/zij gecoacht door de app om naar de omgeving te kijken voor een eventuele foto voor de contest. Zo kan de coach d.m.v. de sensoren en de camera bekijken of er vergelijkbare kleurencombinaties zijn in de omgeving of wordt er bekeken of er iets in de buurt is met dezelfde thematiek. Hoe vaker de gebruiker meedoet aan de contest en meer likes krijgt wordt het coachen minder, positieve feedback blijft echter.

Door de gebruiker te coachen in het maken van een foto worden de jongeren zelfverzekerder om meer met hun talent te doen en om het te laten zien aan anderen. De themafoto zorgt ervoor dat de jongeren hun eigen creativiteit zullen gebruiken om van iets bestaand, iets origineel en eigens te maken.