Fuel Alert

99 views
Categorie: Live better
Teamleden: Joost
Opleiding: TU Delft

Omschrijving:

Iedereen wil graag goedkoop tanken, maar weinig mensen slagen. Prijzen bijhouden kost veel tijd en in een onbekende plaats is het vaak moeilijk te bepalen of een tankstation goedkoop of duur is. De meeste mensen houden de lokale brandstofprijzen niet actief bij omdat de prijzen continu veranderen. Informatie van gisteren is nu achterhaald. Ook gaat men vaak pas naar de pomp als de tank bijna leeg is, wat niet altijd de meest gunstige optie is.
Deze app vertelt bestuurders wanneer een goed moment is om te tanken door middel van een Fuel Alert. Het programma combineert gps informatie, actuele brandstofprijzen en een schatting van het brandstofpeil, om tot een alert te komen. De app signaleert goedkope pompstations in de buurt en geeft een notificatie zodra het de moeite waard is om een stop te maken.
Deze app is ideaal voor de Gear 2 omdat er direct tijdens het rijden kan worden getoond hoe groot de besparing is en hoe dichtbij het tankstation is. Als de bestuurder accepteert wordt je door je smartwatch naar de pomp geleid. Daarna zal de app automatisch resetten naar een volle tank. Ook als de smartwatch signaleert dat je bij een tankstation aankomt geeft hij aan of de brandstof daar duurder dan gemiddeld is. Als er goedkopere alternatieven in de buurt zijn zullen deze worden getoond.
Fuel Alert is precies waar de Gear 2 voor gemaakt is; op de achtergrond gegevens verzamelen en de gebruiker alleen informeren wanneer dat nodig is. Met deze app is de Gear 2 onmisbaar tijdens het autorijden en bespaar je zonder moeite tientallen euro’s!